Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 Δείτε την λίστα των φωτογραφιών ανα νήσι κάνοντας κλικ εδώ.

ΛΕΙΨΟΙ

Οινοποιία

Στους Λειψούς καλλιεργούνται κυρίως ελιές και αμπέλια.

Παράγεται με τον παραδοσιακό τρόπο, το πατητήρι. Η καθιέρωση της τριήμερης Γιορτής Κρασιού (10-12 Αυγούστου) συνδυάστηκε με τα 8.000 κλήματα που φυτεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια και την ένταξη των Λειψών στην Ένωση Οινοποιητικών Πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αμπελοκαλλιέργεια και η οινοποιία έχουν μακρά παράδοση στο νησί των Λειψών. Τα κρασιά που παράγονταν από παλιά θεωρούνταν εξαιρετικά και επί Ιταλοκρατίας τα έστελλαν στο Βατικανό όπου χρησιμοποιούνταν ως νάμα για τη Θεία Κοινωνία. Το κρασί των Λειψών διατηρεί τη φήμη του και το πρώτο πράγμα που ζητούν οι επισκέπτες είναι το ντόπιο κρασί.

 HyperLink


Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 2011 - 2019. 22/9/2019 3:35 πμ

Σχεδιασμός ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Yλοποίηση: ΡΟΔΙΑΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ε.Π.Ε.